Cloud computing: claus sobre els sistemes de seguretat en el núvol

El concepte cloud computing està guanyant popularitat a gran velocitat. Això és degut al fet que es tracta d’un sistema d’emmagatzematge de dades a través d’internet. S’hi poden allotjar des de correus electrònics fins a documents, passant per aplicacions, servidors, bases de dades completes o plataformes amb diferents objectius. Gràcies a aquests sistemes, és possible gestionar i recuperar dades sense problemes de seguretat.

En l’actualitat, són cada vegada més les empreses que aposten per aquest tipus de solucions. No obstant això, el seu ús ha d’estar plantejat d’una forma completa, integrant també programari de gestió i facturació en línia, així com de gestió de dades i privacitat. Si no es fa d’aquesta manera, es podrien assumir riscos importants que, a més, comprometen la seguretat de l’empresa i dels seus clients.

Per evitar això, també han nascut tot un seguit de companyies especialitzades en aquests serveis informàtics, denominats proveïdors de núvol. Així, aquestes organitzacions es dediquen a oferir la gestió tècnica de tot el que la informàtica en núvol implica, garantint una major fiabilitat a totes les parts. Amb tot, convé conèixer millor aquest tipus de sistemes, de manera que s’eviti prendre decisions equivocades a l’implementar-los.

Cloud computing: l’auge de la ciberseguretat en el núvol

La majoria d’empreses o professionals que aposten pel cloud computing ho fan buscant els seus avantatges. Destaca, d’una banda, el significatiu estalvi que suposa el no haver de mantenir una sèrie de servidors i infraestructures, la creació i manteniment s’externalitza. Per si això fos poc, en l’actualitat aquests sistemes han evolucionat enormement, permetent un major control al client encara que la plataforma és gestionada per un tercer.

Addicionalment, en els últims temps les solucions inclouen cada vegada més prestacions. Exemple d’això és la possibilitat de crear còpies de seguretat des de pràcticament qualsevol dispositiu, alguna cosa fonamental tenint en compte l’enorme creixement i implantació dels mòbils, ordinadors i tauletes en el món empresarial. D’altra banda, la possibilitat d’establir xarxes de col·laboració entre empleats suposa un altre avantatge determinant. Així, avui dia és possible sincronitzar les dades de departaments sencers de forma dinàmica, amb independència del volum d’informació que manegen.

El futur del cloud computing suposarà l’arribada de noves utilitats. Entre elles, destaca el trasllat de cada vegada més companyies cap a la seguretat del treball en el núvol o el desenvolupament de noves aplicacions específiques, que oferiran més possibilitats al client. Per si això fos poc, s’espera un enorme creixement del sector, el que conduirà a una major competència, que es traduirà en costos menors per als que contractin el servei.

El cloud computing es beneficia d’un bon programa de facturació en línia

Conforme els serveis en el núvol guanyen presència, la legislació es torna cada vegada més proteccionista i restrictiva pel que fa a les dades de l’usuari. Això es deu no només a la preocupació creixent davant de possibles atacs informàtics, sinó també al fet que hi ha una estreta vigilància que cerca salvaguardar la privacitat de les persones. Davant d’aquesta situació, qualsevol empresa ha de prendre decisions per complir les regulacions i assegurar la seva informació sensible, així com la dels seus clients.

Una de les formes més directes d’aconseguir incrementar la seguretat del núvol passa per comptar amb un programa de facturació en línia de qualitat. Aquests sistemes permeten a l’empresa o autònom una gestió eficient de la seva cartera de clients, intercanviant dades amb els seus clients amb totes les garanties, i generant informes d’acord amb la normativa vigent.

Els avantatges d’aquest tipus de programari són clares, sobretot si es combina amb els serveis en el núvol. Entre elles, destaca la possibilitat de gestionar l’economia del negoci des de qualsevol dispositiu o lloc. A més, permet crear factures personalitzades, enviar-les i rebre pagaments del client, facilitant que aquest pugui accedir al seu perfil per consultar qualsevol dada. Per si això fos poc, aquests programes inclouen serveis d’encriptació del 100% de les dades, la qual cosa dificulta enormement que puguin ser robats i utilitzats per tercers si el sistema queda compromès.

A més d’això, un programa de facturació en línia modern permet l’ús de diferents divises, creant factures en funció de la localització del client, i adaptant les passarel·les de pagament als seus mètodes de pagament preferents. D’altra banda, també habiliten funcions com l’enviament automàtic de comunicacions a l’usuari, de manera que se senti assistit pel servei en tot moment, i millorant la usabilitat de la infraestructura en habilitar l’opció de remetre informes.

Per tot això, la informàtica en núvol compta amb cada vegada més prestigi, sent una solució triada per tot tipus d’empreses, però també per professionals autònoms. La combinació amb un programa de facturació en línia sòlid és la forma més eficient d’assolir una gestió dinàmica, eficient i, sobretot, segura per a totes les parts implicades.